Skriv till oss

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig samma dag.

Bråttom? Ring oss på +46 76 069 59 41

Kontaktformulär kampanj

Löner

Vi hjälper dig med dina löner

När du har ett företag måste du meddela dina anställda om hur du betalar ut deras löner, och hur ofta. Värt att tänka på är att det finns olika regler du måste förhålla dig till om det finns kollektiv- eller hängavtal på ditt företag. 


Det finns olika typer av löner

Det är vanligast att betala ut månadslön, men rörlig lön såsom timlön förekommer också. Att betala ut lön enligt ackord, alltså att tillämpa en prestationsbaserad lön, är också vanligt. Det finns även bonuslön samt provisionslön som kan variera i omfattning beroende på hur det går för din verksamhet.

Utöver detta tänker företagare på olika sätt gällande när lönen ska betalas ut. Vissa väljer att betala ut lönen under den månad de anställda tjänat in den, medan andra betalar ut lönen månaden efter, alltså i efterskott. Vi hjälper dig hitta en lösning som är mest lämplig för din verksamhet.  

Vi hjälper dig med löneväxling

I stället för pengar i handen kan du ge dina anställda förmåner såsom fri bil, motion och friskvård, kostnadsfri parkeringsplats, städhjälp och/eller privat sjukvård. Värt att tänka på är att vi har alla kunskaper som krävs för att du ska välja att löneväxla med dina anställda när alla tjänar på det.

Vi hjälper dig med lönebesked

Att administrera och skicka ut lönebesked kan vara tidskrävande och kräva många olika typer av detaljer.

Exempel på uppgifter i ett lönebesked

  • Den anställdes personuppgifter
  • Hur lönen ska betalas ut till den anställde
  • När lönen ska betalas ut till den anställde
  • Vad lönebeloppet ligger på före skatt (bruttolön)
  • Vad lönebeloppet ligger på efter skatt (nettolön)
  • Hur stort skatteavdraget blir räknat i procent och kronor

Trygga löner i alla lägen

Vi hjälper dig med utbetalning av semesterlön

Du måste betala ut semesterlön åt samtliga av dina anställda, och så även till de som avslutar sin anställning och har innestående semesterdagar. Vi ser till att du betalar ut korrekt semesterlön, och således inte bryter mot några lagar eller regler.

Vi ser till att sjuklönekostnader stämmer

När anställda blir sjuka betalar du som arbetsgivare för sjukfrånvaron från dag 1 till 14. Men det finns samtidigt särskilda regler som gäller om den person du anställt återinsjuknar, alternativt är sjuk i mer än 14 dagar. Oavsett hur och när dina anställda är sjuka hjälper vi dig på ett effektivt sätt.

Få ordning på lönerna nu

Upplever du lönekostnaderna som en orosfaktor? Få koll på dina lönekostnader och låt H&H Redovisning räkna ut och sköta lönehanteringen. Kontakta oss idag.

Varför ska du välja oss som din redovisningsbyrå?se vad våra kunder tycker

Recensioner

H&H Redovisning med Hesham i spetsen har utomordentlig serviceanda i sitt bemötande och hjälpsamhet. Vi får oerhört mycket mer än vad vi betalar för och är hur nöjda som helst.

Saeedah Jama

H&H Redovisning har hjälpt vårt företag med redovisningen och bokföringen och hjälpen var exceptionell! Alltid tillgänglig och bra kundbemötande. Rekommenderas starkt!

Tempo Vivalla

Mitt jobb blev mycket smidigare med H&H redovisning. Prisvärt och professionellt! Tack.

Niklas Örtengren